Goffin is gewaarschuwd: "Als ik goed recupereer, voel ik mij in staat om door te stoten"

Redactie
| 3 reacties
Goffin is gewaarschuwd: "Als ik goed recupereer, voel ik mij in staat om door te stoten"

Voor David Goffin begint Roland Garros vandaag met een duel tegen de Franse kwalificatiespeler Paul-Henri Mathieu. De nummer 120 van de wereld steekt zich - overigens terecht - helemaal weg in een rol als underdog. Al is hij ook nog steeds ambitieus.

Voor de 35-jarige Mathieu is het zijn 15e deelname aan Roland Garros. Hij knokte zich een weg naar de hoofdtabel door drie kwalificatierondes te overleven. "Zelfs in mijn ergste nachtmerries eindigde ik Roland Garros nooit in de kwalificaties", aldus de Fransman al grappend. "Dat was iets dat ik niet kon laten gebeuren."

"Ik ben trots de hoofdtabel bereikt te hebben. Niemand kan me verhinderen deel te nemen aan mijn vijftiende Roland Garros. Dit toernooi is, samen met de Davis Cup, de reden dat ik ooit met tennis begonnen ben", citeert HLN de ervaren Fransman. Maar die drie matchen in de kwalificaties vindt Mathieu eerder een nadeel dan een voordeel.

"Na de kwalificaties zal ik minder fris zijn dan David" - Paul-Henri Mathieu


"Na de kwalificaties zal ik minder fris zijn dan David. Ik heb last van enkele pijntjes en heb een vermoeiende week achter de rug. Maar ik voel me goed, heb veel energie en als ik goed recupereer, voel ik mij in staat om door te stoten. Het is mijn laatste Roland Garros en ik zou graag afscheid nemen in schoonheid", besluit Mathieu.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws