Elise Mertens stunt en zorgt meteen voor een verrassing op Roland Garros

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Elise Mertens stunt en zorgt meteen voor een verrassing op Roland Garros

Elise Mertens kreeg net als Steve Darcis een reekshoofd tegenover zich in de eerste ronde op Roland Garros. Maar in tegenstelling tot de Luikenaar heeft Mertens wél gestunt en mag ze naar de tweede ronde in Parijs.

Elise Mertens kreeg met Daria Gavrilova meteen het 24e reekshoofd tegenover zich in de eerste ronde. Een taaie klant voor Mertens. De Limburgse begon matig aan haar partij en moest al snel haar opslag prijsgeven. Mertens was op achtervolgen aangewezen en bij 5-6 mocht Gavrilova serveren voor de set.

Mertens toonde zich weerbaar en snoepte de opslag van Gavrilova af, waardoor het 6-6 werd. Onze jonge landgenote won de daaropvolgende tiebreak, 7-6 (7/4). In de tweede set had Mertens het heel wat moeilijker. Ze ging dan ook kansloos onderuit met 1-6 en zo hingen de bordjes in evenwicht.

Beslissende 3e set

Een derde set moest voor de beslissing zorgen. Mertens liep snel uit, maar daarna ging het gelijk op, tot bij 4-4. Mertens won de twee volgende spelletjes en zorgde zo toch voor een straffe stunt door de Australische meteen naar huis te sturen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws