Van een absolute verrassing (en primeur) gesproken: 's werelds nummer één meteen uitgeschakeld op Roland Garros

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van een absolute verrassing (en primeur) gesproken: 's werelds nummer één meteen uitgeschakeld op Roland Garros

Roland Garros is vandaag begonnen en er is al meteen een verrassing van formaat op de tweede grandslam van het seizoen. De Duitse Angelique Kerber moet meteen haar koffers pakken in Parijs.

Angelique Kerber kreeg in de eerste ronde van Roland Garros met Ekaterina Makarova (WTA 40) meteen een te duchten tegenstander over zich. En de Duitse - sinds enkele weken opnieuw de nummer één van het vrouwentennis - heeft zich helemaal laten verrassen door de Russische.

Kerber moest al in de eerste set het spel ondergaan en moest de eerste set logischerwijs ook aan de Russische laten, 6-2. In de tweede set probeerde de Duitse de bakens te verzetten, maar Makarova stond op een hoog niveau te tennissen. Ook in de tweede set was Kerber al snel op achtervolgen aangewezen.

Primeur

Bij 5-2 kreeg Makarova na een felbevochten spelletje een wedstrijdbal en met een heerlijke forehand maakte de Russische het af. De eerste verrassing in Parijs is zo een feit, 's werelds nummer één ligt er meteen uit. Het is overigens de eerste keer in de geschiedenis van Roland Garros dat de nummer één van de wereld er meteen uit ligt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws