Goffin op zijn hoede voor eerste ronde: "Dat is nooit gemakkelijk"

Redactie
| 1 reacties
Goffin op zijn hoede voor eerste ronde: "Dat is nooit gemakkelijk"

David Goffin probeert op Roland Garros om zijn sterke prestatie van vorig jaar te evenaren of zelfs te verbeteren. Vorig jaar haalde de Luikenaar de kwartfinales. Hij is er naar eigen zeggen helemaal klaar voor.

"Ik voel me goed", opent Goffin bij Sporza. "Ik had de voorbije weken wat pijn aan mijn adductoren. Na het toernooi van Rome heb ik enkele dagen rust genomen. Toen ik in Parijs aankwam, had ik geen last meer. Nu kan ik aan 100% trainen en kan ik me volledig focussen op mijn tennis."

In de eerste ronde wacht er een kwalificatiespeler op Goffin. "Ik kan van alles tegenkomen. Oudere, ervaren spelers die gedaald zijn op de ATP-ranking, maar ook jonge spelers die hun debuut maken op een grandslamtoernooi", is de Luikenaar op zijn hoede.

"Zoals Arthur De Greef, die zich via de kwalificaties plaatste voor het hoofdtoernooi. Die spelers hebben al drie matchen in de kwalificaties gewonnen en zullen met vertrouwen spelen. Dat is nooit makkelijk."

Vorig jaar schopte Goffin het tot de laatste acht in Parijs. Is dat opnieuw mogelijk? "Sinds vorig jaar ben ik blijven groeien in mijn spel en heb ik een goed gevoel. Ik heb veel wedstrijden gewonnen en goede resultaten behaald. Ik heb vorig jaar mijn visitekaartje afgegeven met mijn kwartfinale en heb er mooie herinneringen aan", besluit Goffin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws