Eén grote topfavoriet bij de mannen: de gravelkoning op naar een 10e zege?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eén grote topfavoriet bij de mannen: de gravelkoning op naar een 10e zege?
Foto: © Photonews

Roland Garros is vandaag van start gegaan en dat wil zeggen dat de ogen opnieuw helemaal op Rafael Nadal gericht zijn. Hij is dé topfavoriet bij uitstek voor een tiende triomf op het Parijse gravel.

Rafael Nadal mocht al 9 keer juichen op Roland Garros, zijn favoriete toernooi. Enkel een tiende eindzege kan het reeds indrukwekkende palmares van Nadal nog meer opfleuren. En er lijkt dit jaar ook niemand te zijn die de man uit Mallorca kan afstoppen, want echt vlot loopt het niet bij de concurrentie.

Of ze blinken natuurlijk uit in afwezigheid. Denk maar aan Roger Federer. De Zwitserse ex-nummer één maakte enkele weken geleden bekend dat hij het gravelseizoen helemaal aan zich voorbij laat gaan.

Geen Roger Federer op Roland Garros

De Fed Express, één van de talrijke bijnamen die Federer de laatste jaren verzamelde, laste een weloverwogen en welverdiende pauze in na een sterke opener van het seizoen met onder meer winst op de Australian Open. Maar ook bij die andere toppers loopt het minder goed.

Andy Murray kampte dit seizoen met blessureleed en heeft nauwelijks een match op gravel gespeeld. Ook op het prestigieuze toernooi in Rome zat het er al snel op voor de Schotse nummer één.

Vormcrisis Djokovic

Van Novak Djokovic mogen we dan weer zeggen dat hij met een vormcrisis sukkelt. Djokovic kon dit seizoen nog geen toernooi winnend afsluiten en besloot een maand geleden om de samenwerking met zijn vertrouwde staf stop te zetten. In Parijs krijgt hij het advies en de hulp van voormalige topper Andre Agassi.

Wie dan weer voor dé verrassing kan zorgen, is Dominic Thiem. De Oostenrijker schakelde vorig jaar David Goffin uit in de kwartfinales en is dit seizoen de enige speler die Nadal het zwijgen kon opleggen op zijn favoriete ondergrond gravel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws