Ruim 100 plaatsen verschil op slechts één jaar tijd voor landgenote: "Wat een verschil!"

Redactie
| 0 reacties
Ruim 100 plaatsen verschil op slechts één jaar tijd voor landgenote: "Wat een verschil!"

Elise Mertens staat op Roland Garros voor de eerste keer in haar carrière op de hoofdtabel van een grandslam zonder zich door de kwalificaties te moeten knokken. De Limburgse maakte heel wat progressie tegenover een jaar geleden.

Mertens begon sterk aan het seizoen met winst op het WTA-toernooi van Hobart en een finaleplek in Istanbul. Daarna was het tijd voor een break. "De pauze was even nodig om alles sterker te maken en fysiek en mentaal de batterijen op te laden", opent Mertens. "En ik voel dat ik klaar ben om te spelen."

"Het is heel leuk om de kwalificaties over te slaan en een eerste keer op de hoofdtabel te staan. Vorig jaar verloor ik nog in de laatste kwalificatieronde en stond ik 162e op de wereldranglijst. Wat een verschil. Ik had je vorig jaar niet geloofd als je dat toen had voorspeld."

"Roland Garros is nu de kers op de taart"

Al gaat het onze landgenote dit jaar dus wel voor de wind. "Maar het is een bewijs dat ik goed bezig ben. Het is mooi meegenomen om alle WTA-toernooien te kunnen spelen op de hoofdtabel en Roland Garros is nu de kers op de taart", besluit ze. Mertens krijgt in haar eerste ronde meteen reekshoofd Daria Gavrilova (WTA 25) tegenover zich.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws