Nog één keer winnen, krijgen Goffin en Darcis gezelschap van derde Belg op Roland Garros?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Nog één keer winnen, krijgen Goffin en Darcis gezelschap van derde Belg op Roland Garros?

Vijf Belgen begonnen met volle moed aan de kwalificaties van Roland Garros, maar in de derde ronde blijft er nog slechts één landgenoot over. Enkel Arthur De Greef maakt nog kans op de hoofdtabel in Parijs.

Arthur De Greef (ATP 127) heeft zich geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van Roland Garros. In zijn tweede ronde was De Greef na een driesetter te sterk voor de Argentijn Maximo Gonzalez, de nummer 160 op de ATP-ranking.

De Greef verloor de eerste set met 3-6, maar trok in de twee volgende sets met 6-0 en 7-6 (7/5) aan het langste eind. In zijn laatste kwalificatieronde moet onze landgenoot voorbij de Duitser Daniel Masur (ATP 215) om een ticket voor de hoofdtabel te bemachtigen.

De Loore niet

Joris De Loore (ATP 207) was dan weer minder succesvol. De Loore had zich ook naar de tweede ronde geknokt, maar moest daarin de duimen leggen voor Peter Gojowczyk (ATP 141). Met David Goffin (ATP 11) en Steve Darcis (ATP 38), die wel twijfelachtig is, zijn er al twee Belgen rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws