Yanina Wickmayer volgt het voorbeeld van Flipkens na driesetter (en waanzinnige tiebreak)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Yanina Wickmayer volgt het voorbeeld van Flipkens na driesetter (en waanzinnige tiebreak)

Yanina Wickmayer heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi van Nürnberg. In haar openingswedstrijd had ze drie beklijvende sets nodig tegen een Zwitserse kwalificatiespeelster.

Yanina Wickmayer (WTA 71) kende de nodige moeite in haar eerste wedstrijd in Nürnberg. De Zwitserse Amra Sadikovic, de nummer 216 op de WTA-ranking, bleek een taaie klant te zijn. In de eerste set ging het gelijk op tussen beide speelsters en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen.

Die tiebreak werd een thriller van formaat, waarin de Vlaams-Brabantse uiteindelijk aan het langste eind trok na een waanzinnige score van 17/15. Wickmayer had maar liefst 10 setballen nodig om het af te maken. En ook de tweede set eindigde op een tiebreak. De Zwitserse hing de bordjes in evenwicht, 6-7 (4/7).

Nu Bouchard?

In de derde en beslissende set ging het dan toch iets vlotter voor Wickmayer, die het dan toch haalde met 6-2. In de tweede ronde wacht mogelijk de Canadese Eugenie Bouchard op onze landgenote.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws