Van Uytvanck keert terug naar dé plek waar het begon: "Hopelijk is de miserie nu achter de rug"

Redactie
| 0 reacties
Van Uytvanck keert terug naar dé plek waar het begon: "Hopelijk is de miserie nu achter de rug"

Alison Van Uytvanck reist vandaag naar Parijs af om de kwalificaties van Roland Garros te betwisten. Twee jaar geleden haalde 'Ali' nog verrassend de kwartfinales in Parijs, daarna was het allemaal heel wat minder door blessureleed.

2015 was het jaar van de grote doorbraak voor Van Uytvanck. Daarna gooiden blessures en operaties roet in het eten bij de Grimbergse. "Hopelijk ligt alle miserie nu achter de rug", aldus vader René Van Uytvanck in HNB. "Mentaal heeft ze het zwaar gehad."

"Je ziet de collega's spelen terwijl je zelf aan de kant blijft en je ook beseft dat niet spelen gelijk staat met achteruitgaan. Alison voelt haar niveau stijgen, zegt ze. Maar of dat genoeg zal zijn om de kwalificaties te doorspartelen? Uiteraard beseft Ali dat ze haar kwaliteiten niet verloren is, ook al kreeg het zelfvertrouwen een fikse knauw."

'Ze kan het'

Toch blijft vader René vol vertrouwen voor de kwalificaties in Parijs. "Ze kàn het, dat heeft ze twee jaar geleden bewezen. We zijn sowieso blij dat we weer naar Parijs mogen, want vorig jaar: dat deed pijn", besluit Van Uytvanck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws