Goffin voorbij zwarte beest van Barcelona naar tweede ronde in Madrid (ondanks gekke tiebreak)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Goffin voorbij zwarte beest van Barcelona naar tweede ronde in Madrid (ondanks gekke tiebreak)

Onze landgenoot David Goffin heeft zich met succes geplaatst voor de tweede ronde op het sterk bezette ATP-toernooi van Madrid. Goffin kende enkel in de tweede set problemen met de Rus Karen Khachanov, twee weken geleden nog te sterk voor onze landgenoot in Barcelona.

Goffin (ATP 10) begon sterk aan de partij, maar tot 3-2 ging het gelijk op. Dan verzilverde Goffin zijn eerste van toch al enkele breakkansen. Goffin liep uit tot 5-2 in de eerste set en ging opnieuw door de opslag van de jonge Rus, de nummer 40 van de wereld. De eerste set ging zo met 6-2 naar Goffin.

De Luikenaar begon twijfelachtig aan de tweede set, maar herstelde enkele foutjes dan toch. Het bleef gelijk op gaan tot 6-5 in het voordeel van onze landgenoot. Khachanov moest serveren om in de wedstrijd te blijven. Goffin kreeg twee matchpunten, maar de taaie Rus werkte ze weg.

Spannende tiebreak

Er kwam een tiebreak en dat was er absoluut geen voor hartpatiënten. Khachanov kreeg na een dubbele fout van Goffin een setpunt, maar sloeg zijn service dan zelf twee keer in het net. Goffin kreeg een matchpunt bij 9-8 en deze keer was het wel raak. In de tweede ronde komt Goffin uit tegen Florian Mayer of Marcel Granollers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws