Eerste tegenspeelster van Maria Sharapova uit felle kritiek op terugkerende tennisbabe

Redactie
| 2 reacties
Eerste tegenspeelster van Maria Sharapova uit felle kritiek op terugkerende tennisbabe
Foto: © photonews

Maria Sharapova maakt woensdag haar comeback op het WTA-toernooi van het Duitse Stuttgart. De Russische tennisbabe kreeg een wildcard voor het toernooi, al is dat zeker niet naar de zin van veel collega's.

Onder meer ex-nummer één Angelique Kerber vindt het niet kunnen dat de drievoudige winnares in Stuttgart een wildcard krijgt voor het toernooi. Kerber is van mening dat wildcards beter uitgedeeld kunnen worden aan jonge Duitse speelsters. Sharapova werd betrapt op het gebruik van meldonium en moest daarom een schorsing van 15 maanden uitzitten.

Ook Vinci boos

Woensdag keert ze terug op het WTA-toernooi van Stuttgart, waarin ze het opneemt tegen de Italiaanse Roberta Vinci. Al is Vinci daar ook niet over te spreken. "Ze is een geweldige speelster en ik heb niets tegen haar. Ze heeft geboet voor haar fouten", citeert Sporza de Italiaanse. "Ze mag opnieuw spelen, maar dan wel zonder wildcards, zonder hulp."

"Ik weet dat Sharapova belangrijk is voor het tennis. Ze is een groot kampioene, maar dat is mijn mening. Het wordt in elk geval een interessante wedstrijd, want ik weet dat het moeilijk is om terug te keren na een lange afwezigheid", besluit Vinci.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws