Boze Serena Williams in de tegenaanval na beledigingen over 'baby in chocolade met melk'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Boze Serena Williams in de tegenaanval na beledigingen over 'baby in chocolade met melk'
Foto: © photonews

Er was afgelopen weekend heel wat te doen over de Roemeense Fed Cup-kapitein Ilie Nastase. Die had in het Fed Cup-duel tegen Groot-Brittannië enkele personen beledigd en ook Serena Williams was het slachtoffer van zijn uitspraken.

Ilie Nastase heeft zich afgelopen weekend niet bepaald populair gemaakt. Hij ging helemaal uit het lint tegen de Britse Johanna Konta en werd uit het stadion gezet. Maar ook voor de ontmoeting met Groot-Brittannië deed hij van zich spreken toen het over de zwangerschap van Serena Williams ging.

"Laten we zien welke kleur de baby heeft. Chocolade met melk?", aldus de Fed Cup-kapitein van Roemenië. Toen Nastase op zijn vingers werd getikt over de uitspraken, was hij zich van geen kwaad bewust. "Ik weet niet wat er zogezegd racistisch aan mijn uitspraken zou zijn", klonk het enkele dagen later.

Williams reageert

Ook Serena Williams reageerde op het voorval via Instagram. "Spijtig dat we nog steeds in een maatschappij leven waar mensen racistische en seksistische opmerkingen kunnen maken", aldus de nummer één van de wereld. "We zijn al ver gekomen, maar er is nog een lange weg te gaan."

✊?

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws