Loting voor Rusland-België bekend, Van Uytvanck mag de spits afbijten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Loting voor Rusland-België bekend, Van Uytvanck mag de spits afbijten

In de Russische hoofdstad Moskou is er geloot voor het Fed Cup-duel van België in en tegen Rusland. Het is Alison Van Uytvanck die de debatten zal openen voor ons land.

Alison Van Uytvanck (WTA 132) opent voor ons land de Fed Cup tegen Rusland. Zij moet het zaterdag meteen opnemen tegen Elena Vesnina, de nummer 15 op de wereldranglijst. Na de match van 'Ali' zal Elise Mertens (WTA 66) - de hoogste genoteerde Belgische - in actie komen tegen Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 16).

Zondag worden de rollen omgedraaid bij onze landgenotes. Mertens neemt het dan op tegen Vesnina, terwijl Van Uytvanck het tegen Pavlyuchenkova moet opnemen. Aansluitend op die twee resterende enkelspelen, is er het dubbelspel waarbij de Russen Anna Blinkova en Daria Kasatkina onze landgenotes An-Sophie Mestach en Maryna Zanevska in de ogen kijken.

Géén Flipper en Wicky

De opstellingen van beide teams kunnen wel nog steeds gewijzigd worden. Kapiteine Dominique Monami moet het dus wel stellen zonder Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer. De winnaar van het duel promoveert naar Wereldgroep I. Bij ons land is dat al van 2012 geleden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws