Fenomenale David Goffin zorgt voor stunt van formaat en kegelt Novak Djokovic uit het toernooi

Bart Ver Elst
| 26 reacties

David Goffin heeft voor een stunt van formaat gezorgd op het ATP-toernooi van Monte Carlo. In zijn kwartfinale nam hij na een indrukwekkende partij de bovenhand van 's werelds nummer twee Novak Djokovic.

Goffin begon zonder enige complexen en erg sterk aan de wedstrijd. De Luikenaar brak meteen door de opslag van de Serviër en deed dat kunstje enkele spelletjes later nog eens over. Bij 5-2 mocht hij serveren voor de set, met een prachtige backhand winner haalde Goffin de eerste set in huis.

Onze landgenoot begon ook erg sterk aan set twee, maar liet in het derde spel meerdere kansen liggen om door de opslag van Djokovic te gaan. De Serviër was trouwens het spelletje ervoor stevig ten val gekomen, maar kon dan toch verder spelen. Djokovic kwam onder stoom en brak door de opslag van Goffin. Djokovic ging door op zijn elan en won de tweede set met 6-3.

's Werelds nummer twee maakte nog amper fouten en brak in de beslissende set meteen door Goffin's opslag. Goffin leek weg te deemsteren, maar knokte zich opnieuw in de partij. In het vijfde spel kreeg Goffin verschillende keren de kans om Djokovic zijn service af te snoepen. Maar de Serviër werkte alle vijf breakkansen weg.

Goffin komt terug

De laaghangende zon speelde beide spelers parten. Goffin kreeg bij een 3-4 achterstand op de opslag van de Serviër bij 0-40 drie breakkansen. Het tweede maakte hij prachtig af, waardoor het 4-4 werd.

Onze landgenoot kwam op een 6-5 voorsprong, Djokovic moest zijn opslagspel winnen om in de wedstrijd te blijven. Bij 15-40 kreeg Goffin twee wedstrijdpunten. Het eerste werd met een ace weggespeeld door Djokovic, het tweede bleef tegen de netband hangen.

Ook daarna volgden nog twee wedstrijdpunten, maar Goffin liet ze onbenut. Maar het vijfde wedstrijdpunt was dan toch het goede. Goffin boekte zo de mooiste overwinning uit zijn carrière. In de halve finale botst hij mogelijk op Rafael Nadal.