Elise Mertens beleeft een droomjaar: "Verschil in top-100 minder groot dan verwacht"

Redactie
| 0 reacties
Elise Mertens beleeft een droomjaar: "Verschil in top-100 minder groot dan verwacht"
Foto: © photonews

Elise Mertens beleeft voorlopig een fantastisch begin van 2017. In januari won ze haar allereerste WTA-titel. De 21-jarige Leuvense klom bovendien 40 plaatsen op de WTA-ranking.

Mertens sneuvelde deze week kansloos op het prestigieuze toernooi van Dubai, maar dat is geen schande. Het was immers de Poolse Agnieszka Radwanska die de 21-jarige Belgische een halt toeriep. Het was nog maar haar derde nederlaag van het seizoen. Mertens verloor in 2017 van Radwanska (WTA 6), Mladenovic (WTA 31) en Jennifer Brady (WTA 78).

Tegenover haar drie nederlagen staan 15 overwinningen. Ze verloor geen enkele keer van een speelster die lager gerangschikt stond en klom van plaats 120 naar 80. Toen we haar in december belden, was een plaatsje in de top-100 de ambitie. "Het voorbije jaar was het doel om de top-120 te halen, volgend jaar ga ik vol voor een plaatsje in de top-100. Af en toe de hoofdtabel van een Grand Slam halen, is dan ook een doelstelling", zei ze.

Ambitieus

Vorig jaar stond ze in augustus voor het eerst in haar carrière op de hoofdtabel van een Grand Slam. Ze won op Flushing Meadows in de eerste ronde zelfs verrassend een set van Roland Garros-winnares Garbiñe Muguruza. "Dat was een mooie ervaring en dat smaakte naar meer." Dit jaar miste door haar verbluffend parcours op het WTA-toernooi van Hobart de kwalificaties van de Australian Open. Deze zomer krijgt ze op Roland Garros en Wimbledon twee nieuwe kansen.

Voelt ze intussen dat ze het niveau van de top-100 aankan of is het verschil toch nog groot? "Nee, dat valt redelijk goed mee. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Fysiek, mentaal en technisch zijn de meisjes in de top-100 nog net een tikkeltje beter. Het verschil is eigenlijk minder groot dan ik had verwacht", aldus de ambitieuze Mertens. Waar stopt het voor de 21-jarige Leuvense?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws