David Goffin kan de kers niet op de taart zetten in finale Rotterdam

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
David Goffin kan de kers niet op de taart zetten in finale Rotterdam

David Goffin heeft geen derde ATP-titel op zijn palmares kunnen schrijven. Onze landgenoot won dan wel de eerste set in de finale tegen Jo-Wilfried Tsonga, maar moest in de volgende twee sets zijn meerdere erkennen in de Fransman.

David Goffin begon erg sterk aan de partij en forceerde vrij snel in de eerste set een break. Een goed variërend spelende Goffin hield die break vast en kon bij 5-4 serveren voor de set. Zo pakte onze landgenoot de eerste set met 6-4.

In de tweede set ging het gelijk op tussen beide spelers. Goffin moest in het 10e spelletje serveren om bij 5-4 in het voordeel van Tsonga de set niet uit handen te geven, maar gaf na een felbevochten spelletje zijn opslag prijs. 4-6 en alles te herdoen in de derde en beslissende set.

En daarin was het helemaal game over voor Goffin. Tsonga liep in geen tijd uit naar een 5-0 voorsprong. Goffin kon zich wel nog op het scorebord zetten, maar bij 5-1 kreeg de Fransman zijn eerste matchpunten. Tsonga maakte het af en stak zo zijn eerste ATP-titel van 2017 op zak. Goffin staat na zijn finaleplek morgen wel in de top tien van de ATP-ranking.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws