Advies voor David Goffin: "Hij kan niet blijven wachten op de fouten van de tegenstander"

Redactie
| 0 reacties
Advies voor David Goffin: "Hij kan niet blijven wachten op de fouten van de tegenstander"

David Goffin is deze week aan de slag op het ATP-toernooi van Rotterdam. Onze landgenoot probeert er een nieuwe gooi naar de top tien te doen. Toernooidirecteur Richard Krajicek geeft hem alvast advies.

Krajicek is een voormalige topper die in 1996 Wimbledon op zijn naam schreef. "David heeft de afgelopen jaren een ongelofelijke progressie gemaakt", opent Krajicek in HNB. "Ik was onder de indruk van zijn wedstrijden op de Australian Open en in Sofia. Maar als Goffin van spelers uit de top tien wil winnen, zal hij meer durf in zijn spel moeten leggen."

Goffin heeft het moeilijk tegen de spelers uit de top 10. En dat vraagt een aanpassing. "Hij kan niet blijven wachten op de fouten van de tegenstander, want die wereldtoppers maken geen fouten. Dat lef om risico's te nemen zit niet echt in zijn karakter, maar ik merkte in zijn voorbije matchen wel dat hij stilaan die klik heeft gemaakt."

"Een andere Goffin"

"Ik zie sinds januari plots een andere Goffin. Eentje die wel meer agressie toont tijdens de belangrijke punten. En een speler die ook hard aan zijn service heeft gewerkt. Het zijn die positieve signalen die mijn geloof sterken dat hij de belangrijke sprong zal maken", aldus de Nederlander. Goffin neemt het om 11 uur op tegen Andrey Kuznetsov (ATP 55).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws