"Het leek wel alsof ik het hoofd van Rocky Balboa had"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Het leek wel alsof ik het hoofd van Rocky Balboa had"

Het moment van het weekend in de tenniswereld was ongetwijfeld Denis Shapovalov die in een tennisbal in het oog van de umpire sloeg. De betreurde scheidsrechter reageerde al op het 'ongeval'.

Arnaud Gabas was de umpire tijdens de laatste match van het spannende Davis Cup-duel tussen Canada en Groot-Brittannië. Na een verloren opslagspel kon Shapovalov zijn emoties niet meer controleren en vuurde hij - niet expres - een tennisbal af richting Gabas. Die kwam in het oog van de scheidsrechter terecht.

Gabas sloot Shapovalov meteen uit, waardoor de Britten wonnen. "De beelden zijn vrij schokkend. Soms moet je tijdens het seizoen wel een keer wegduiken voor een bal, maar in dit geval had ik geen enkele kans", citeert Sporza Gabas. "Toen ik van het terrein stapte, leek het wel alsof ik het hoofd van Rocky Balboa had."

Niet erger

"Ik heb wel het geluk dat het niet erger is. Spelers kunnen vandaag een beetje gek zijn. Ik had wel opgemerkt dat Shapovalov wat nerveus acteerde op de baan en dat er iets zou gebeuren, maar ik had nooit kunnen voorspellen dat hij een bal op mij zou slaan", besluit de umpire.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws