17-jarige Canadees reageert na bal in umpire zijn gezicht: "Ik beloof dat dit nooit meer zal gebeuren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
17-jarige Canadees reageert na bal in umpire zijn gezicht: "Ik beloof dat dit nooit meer zal gebeuren"

In het Davis Cup-duel tussen Canada en Groot-Brittannië liet de 17-jarige Denis Shapovalov zich van zijn allerslechtste kant zien. De Canadese youngster vuurde vol frustratie een bal weg en raakte de umpire vol in zijn gezicht.

Het beslissende duel tussen Canada en Groot-Brittannië was een partij tussen Kyle Edmund en Denis Shapovalov. Die laatste wist met zijn frustratie geen blijf nadat hij zijn eigen opslag niet kon behouden. Hij vuurde met zijn racket een bal weg, maar raakte zo het gezicht van de umpire.

Shapovalov werd meteen gediskwalificeerd en zo verloor Canada in de Davis Cup. Maar de 17-jarige Shapovalov kwam daarna wel met excuses op sociale media. "Ik heb me van mijn slechtste kant laten zien. Ik verloor de controle over mijn emoties en wilde een bal buiten het veld slaan", aldus de Canadees.

Excuses

"Daarbij raakte ik per ongeluk de umpire. Er geen zijn excuses voor dit gedrag en ik wil me excuseren bij Arnaud Gabas. Ik beloof dat ik hieruit zal leren en dat dit nooit meer zal gebeuren", besluit Shapovalov.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws