Historisch duel tussen Karlovic en Zeballos op Australian Open: 75 aces van Kroaat en 22-20 in vijfde set!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Historisch duel tussen Karlovic en Zeballos op Australian Open: 75 aces van Kroaat en 22-20 in vijfde set!

De wedstrijd tussen Horacio Zeballos en Ivo Karlovic was er eentje om duimen en vingers van af te likken. Beide spelers hadden ieder al twee sets gewonnen, maar dan moest er nog een 5e set komen die op 22-20 (!) eindigde.

Als u dacht dat David Goffin in zijn eerste ronde al lang op het court stond, dan was u verkeerd. Ivo Karlovic en Horacio Zeballos hebben van hun eerste ronde een waar spektakel gemaakt, met uiteindelijk Karlovic als winnaar. De vijfde en beslissende set eindigde op een bijna ongeziene 22-20, nooit werden er in Melbourne meer spelletjes in één match gespeeld.

De eerste set draaide uit op een tiebreak en daarin bleek de Argentijn met 7-6 (8/6) de sterkste. Ook de tweede set was een prooi voor Zeballos, die na een 6-3 op weg leek naar de overwinning. Maar dan vocht de boomlange Kroaat terug. Hij won de volgende twee sets met 7-5 en 6-2. Er moest een vijfde set aan te pas komen.

22-20

En die vijfde set was er eentje om (voor eeuwig) in te kaderen. Beide spelers gaven elkaar geen duimbreed toe. Tot Karlovic bij 21-20 twee matchpunten kreeg. Het tweede was het goede, wat tot een explosie van vreugde leidde. Karlovic sloeg maar liefst 75 aces, maar dat was wel niet genoeg om zijn record van 78 aces in een match te verbeteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws