Vooruitblik op Australian Open: duel Djokovic-Murray, Goffin en wat met Kerber?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vooruitblik op Australian Open: duel Djokovic-Murray, Goffin en wat met Kerber?

Vanaf zondagnacht wordt het tennisseizoen pas écht in gang getrapt met de Australian Open. Bij de Belgen is het opnieuw uitkijken naar David Goffin, maar de grote twee zullen wellicht opnieuw voor de eindzege strijden.

In 2016 bekampten Andy Murray (ATP 1) en Novak Djokovic (ATP 2) elkaar in de finale van de Australian Open. Het zou best wel eens kunnen dat we ook in 2017 diezelfde finale te zien krijgen. Op het ATP-toernooi van Doha bewezen beide heren alvast dat ze aan elkaar gewaagd zijn en al vroeg op het seizoen in vorm zijn.

Wat met Federer en Nadal?

Djokovic heeft heel wat te bewijzen in 2017, want hij verloor zijn leiderspositie aan de Schot. In Doha trok de Serviër alvast aan het langste eind. Ook die andere toppers, Roger Federer en Rafael Nadal, maken na een seizoen vol blessureleed hun opwachting in Melbourne. Voor hen wordt het koffiedik kijken wat ze waard zijn tegen de spelers uit de top 5.

Bij de Belgen is het zoals de laatste twee jaar vooral uitkijken naar de prestaties van David Goffin (ATP 11). Goffin wil in 2017 absoluut naar die top 10 en dan is een prima prestatie in Melbourne een must. Goffin tankte alvast heel wat vertrouwen door Andy Murray te verslaan op een exhibitietoernooi en zijn winst van enkele dagen geleden op een demonstratietoernooi.

Bij de dames is het uitkijken naar Angelique Kerber. De Duitse nummer één kende geen ideale voorbereiding, maar moet wel haar titel verdedigen op de Australian Open. Bij de Belgische vrouwen zijn enkel Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens geplaatst voor de hoofdtabel. Zeker voor Flipper wordt het moeilijk, met een duel tegen Johanna Konta.

Geen Elise Mertens

Enige spijtige nieuws: Elise Mertens zal er niet bij zijn in het enkelspel, wél in het dubbelspel. Na haar gloriemoment op het WTA-toernooi van Hobart steeg ze naar de 82e plek op de WTA-ranking, maar zo kon ze wel haar kansen niet verdedigen in de kwalificaties. Spijtig, al moesten we nu ook niet té hoog mikken voor Mertens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws