In de schaduw van David Goffin mikken nog een pak landgenoten op een plek in de top-100

Redactie
| 0 reacties
In de schaduw van David Goffin mikken nog een pak landgenoten op een plek in de top-100
Foto: © photonews

In de schaduw van David Goffin knokken nog heel wat landgenoten om in de top-100 te blijven of te geraken. Tenniscommentator Dirk Gerlo overloopt hun mogelijkheden.

"Steve Darcis (ATP-80) heeft een ongelofelijke passie voor zijn sport, waardoor hij het ondanks zijn vele blessures toch zo lang volhoudt. Hij heeft ook veel ervaring en daarmee wint hij tegen veel jonge spelers", zegt tenniscommentator Dirk Gerlo op Sporza.

"Dan heb je ook nog Joris De Loore (ATP-184) en Arthur De Greef (ATP-129). De Loore heeft vorig jaar 300 plaatsen winst geboekt op de wereldranglijst en ook De Greef is 130 plaatsen gestegen. Het is nu wel het moment voor hen om weg te raken uit het Challenger-circuit. Binnen één à twee jaar moeten ze op het ATP-circuit zitten. Voor hen komt er nu dus een heel belangrijke periode aan."

Coppejans en Bemelmans

"Ze hebben net als Kimmer Coppejans (ATP-182) het potentieel om in de top 100 te raken. Coppejans heeft een moeilijk seizoen achter de rug, maar met Xavier Malisse als coach heeft hij nu ook zijn weg gevonden. Die kan hem weer richting top 100 duwen.​ Ruben Bemelmans (ATP-162) heeft zich eind vorig jaar goed herpakt, want hij was ver weggezakt. Hoed af dat hij op zijn 28e nog inspanningen wil leveren om weer in de top 100 te raken."

"Het is voor de meesten vooral belangrijk om er in de moeilijke periodes toch in te blijven geloven en te blijven werken. Eens in de top 100 pakken ze zoveel vertrouwen dat ze er ook vaak blijven", besluit Gerlo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws