Vijf Belgische mannen kennen hun tegenstander voor kwalificaties Australian Open

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vijf Belgische mannen kennen hun tegenstander voor kwalificaties Australian Open

In het Australische Melbourne is er geloot voor de kwalificaties van de Australian Open. Vijf Belgische mannen proberen een ticket te versieren voor de hoofdtabel van het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

De kwalificaties beginnen woensdag en met David Goffin en Steve Darcis zijn er al twee landgenoten rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Arthur De Greef (ATP 129) krijgt de Kazach Alexander Bublik (ATP 206) tegenover zich. Ruben Bemelmans (ATP 162) speelt tegen de Japanner Go Soeda (ATP 141).

Kimmer Coppejans (ATP 183) lootte met Tennys Sandgren (ATP 193) een Amerikaanse opponent. Joris De Loore (ATP 184) kijkt de ervaren Jurgen Melzer (ATP 296) in de ogen, die heel wat plaatsen heeft moeten toegeven op de ATP-ranking. En dan is er nog Yannik Reuter (ATP 209). Hij neemt het op tegen Steven Diez (ATP 168).

Geen Elise Mertens

Bij de vrouwen is er nog niet geloot, maar er staat met Maryna Zanevska (WTA 121) slechts één landgenote in de kwalificaties. Elise Mertens (WTA 127) zou in principe ook aantreden in de kwalificaties, maar door haar kwartfinale op het WTA-toernooi van Hobart moet ze de Australian Open laten schieten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws