Sterke Gérard wint voor het tweede jaar op rij de Masters!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sterke Gérard wint voor het tweede jaar op rij de Masters!

Joachim Gérard heeft voor het tweede jaar op rij de Masters rolstoeltennis op zijn naam geschreven. Nadat de eerste twee sets netjes verdeeld werden, leek onze landgenoot in de beslissende set over Gordon Reid heen te lopen, maar het werd nog spannend.

Gérard (ITF 3) was aan een foutloos parcours bezig op de Masters in Londen. Onze landgenoot won zijn drie groepduels en mocht na winst in zijn halve finale zondag de finale spelen. Tegenstander van dienst was Gordon Reid (ITF 2), die ondanks winst of verlies het jaar wel als nummer één van de wereld zou afsluiten.

Reid begon sterk aan de partij en haalde de openingsset binnen. In de tweede set liep Gérard uit naar een 5-4 voorsprong. Onze landgenoot mocht serveren voor de set en versierde meteen drie setballen. De derde was de goede en zo hingen de bordjes na twee sets in evenwicht. In de derde set ging Gérard door op zijn elan.

Pletwals Gérard

Hij brak twee keer door de service van Reid en kwam al snel op een 4-0 voorsprong. Er viel nog weinig aan te doen aan Gérard, die uitpakte met heel wat aces (14) en knappe winners. Gérard mocht bij 5-2 voor de match serveren, maar leek toch even te bezwijken onder de druk.

Reid kwam terug tot 5-4, maar dan mocht Gérard een tweede keer voor toernooiwinst serveren. Deze keer versierde Gérard bij 40-0 drie matchpunten. Bij het eerste matchpunt was het meteen bingo. De ontlading was groot bij onze landgenoot. Het is zijn tweede winst op rij op de Masters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws