Problemen in het tennis? "Dat geldt enkel voor de top tien, misschien nog top twintig, waar ook Goffin toe behoort"

Redactie
| 0 reacties
Problemen in het tennis? "Dat geldt enkel voor de top tien, misschien nog top twintig, waar ook Goffin toe behoort"

Behalve de heren die nog aan de Davis Cup aan de slag moeten, zit het seizoen er voor de meeste spelers op. Sam Verslegers vindt alvast dat de kalender van het tennis veel te vol is. En daar is een reden voor.

De tennissers moeten constant presteren van januari tot en met half november. Dat is een groot verschil met het leven van bijvoorbeeld een wielrenner. "Het tennisseizoen draait zowat het hele jaar. Als je dat naar wielrennen vertaalt: het is zoals een renner die alles rijdt en in alle koersen meedoet om te winnen", zegt Verslegers, ex-conditietrainer van Kim Clijsters.

"Enkel Peter Sagan, een uitzondering dus, doet en kan dat. De rest is veel meer gespecialiseerd: ofwel de voorjaarsklassiekers ofwel andere klassiekers. In tennis duurt de strijd voor de meesten een heel jaar", aldus Verslegers in Het Nieuwsblad.

Toppers hebben voordeel

De topspelers zijn dus in het voordeel. Zij kunnen al eens een toernooi skippen als ze goed presteren op de grandslams. "De absolute toppers kunnen hun kalender selectiever samenstellen. Na de grandslamtoernooien gaat de handrem even op. Dat geldt enkel voor de top tien, misschien nog top twintig, waar ook Goffin toe behoort."

"Zij kunnen nog toewerken naar de echt grote tornooien. De top 50 speelt veel meer dan die absolute toppers en neemt minder rust. Het is ook een mentale kwestie: durf je tornooien te skippen om te kunnen pieken op toptoernooien? Stel dat een grandslam dik tegenvalt, dan zak je weer", besluit Verslegers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws