Van Uytvanck trekt streep onder minder seizoen: "Jammer dat ik die kans niet gekregen heb"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Uytvanck trekt streep onder minder seizoen: "Jammer dat ik die kans niet gekregen heb"

Alison Van Uytvanck heeft er een moeilijk seizoen opzitten. De Grimbergse werd in het voorjaar aan haar enkel geopereerd en kon zo kostbare punten op Roland Garros niet verdedigen.

Zo kende Van Uytvanck ook een stevige terugval op de WTA-ranking. "Het is een lang en moeilijk seizoen geweest", opent Alison Van Uytvanck. "In het begin heb ik niet zo goed gespeeld en daarna kwam die operatie. Het was moeilijk om te revalideren en meteen op de grand slams te staan om te presteren."

De laatste weken kwam Van Uytvanck er toch weer door, ondanks verlies in de tweede ronde in Taipei. "Op het einde van het jaar heb ik wel weer twee titels gewonnen en toch weer iets beter gespeeld. Dat moet ik begin volgend jaar proberen door te zetten", laat ze weten bij Sporza.

In 2015 verraste onze jonge landgenote met en kwartfinale op Roland Garros. Dit jaar kon ze niet deelnemen. "Ik kon er niet echt iets aan doen dat ik die blessure kreeg en die operatie had tijdens Roland Garros."

"Ik kon dus zelfs niet bewijzen of ik mijn punten wel kon verdedigen. Het is gewoon jammer dat ik die kans niet gekregen heb en daardoor zoveel plaatsen ben teruggezakt", besluit Van Uytvanck;

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws