Van Uytvanck tevreden na trainerswissel: "Ik voel me nu ook stukken beter en ik geniet weer"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Uytvanck tevreden na trainerswissel: "Ik voel me nu ook stukken beter en ik geniet weer"
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck geraakte in Taipei niet verder dan de tweede ronde, meteen ook het einde van het seizoen voor onze landgenote. Het werd voor de Vlaams-Brabantse een teleurstellend seizoen, met een operatie en een coachwissel.

Na haar enkeloperatie en haar niet-deelname aan Roland Garros verdween Van Uytvanck uit de top 100. "Het is moeilijk, want iedereen vecht hard om in die top 100 te raken", opent Alison Van Uytvanck. "Ik heb nu volgend jaar wel tot en met juni bijna geen punten staan, dus er is helemaal geen druk meer om punten te verdedigen tot in juni."

Nieuwe trainer

Er was dit seizoen ook een coachwissel. Alain De Vos nam de plaats van Ann Devries in. "Het was voor mij nodig om te wisselen want het ging niet echt supergoed meer met Ann. Het was voor mij een 'must' om iets anders te hebben en ik ben nu heel tevreden met de coach die ik heb."


"Hij doet heel goed zijn job. Ik heb met hem ook meteen een titel behaald, dus ik kan niet zeggen dat het begin moeizaam was. Ik voel me nu ook stukken beter en ik geniet weer. Daar begint het allemaal mee.

Na een korte verlofperiode zal de jonge Van Uytvanck zich snel voorbereiden op januari. "Ik neem nu anderhalve week vakantie en dan moet ik me weer voorbereiden om er te staan voor Australië. We gaan er voluit voor gaan en zien wel wat volgend jaar brengt", besluit Van Uytvanck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws