De halve finales zijn gekend: wie houdt Kerber van eerste eindzege op WTA Finals?

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
De halve finales zijn gekend: wie houdt Kerber van eerste eindzege op WTA Finals?

Angelique Kerber kan dit weekend de kers op de taart zetten. De Duitse won dit jaar voor het eerst een Grand Slam, werd nummer één van de wereld en greep nipt naast olympisch goud. Wie houdt haar van de titel op de WTA Finals?

Het voorbije jaar was dat van de absolute doorbraak voor de 28-jarige Angelique Kerber. Maar liefst 13 (!) jaar geleden maakte ze haar profdebuut. Pas in 2012 werd haar gestage opmars bekroond met een plaats in de top-10. De Duitse is een voorbeeld voor iedereen die geduldig aan de weg naar de top wil werken.

Begin dit jaar won Kerber voor het eerst een Grand Slam toernooi. Ze vloerde Serena Williams in de finale van de Australian Open. Roland Garros werd een afknapper, maar ook op Wimbledon en de US Open stond ze in de finale. In Londen nam Serena revanche, maar in New York veroverde Kerber wél haar tweede Grand Slam titel ten koste van Karolina Pliskova. Na de US Open nam Kerber de nummer één positie over van Serena Williams.

Kerber tegen titelverdedigster Radwanska

Op deze WTA Finals verloor Kerber verrassend een set tegen Dominica Cibulkova. De Duitse won uiteindelijk wel in drie sets. Tegen Madison Keys (6-3 en 6-3) en Simona Halep (6-4 en 6-2) kende 's werelds nummer één geen enkel probleem. In de halve finale treft ze titelverdedigster Agnieszka Radwanska, het nummer drie van de wereld.

In de onderlinge tussenstand leidt de Poolse met 6-5 tegen Kerber, maar de twee stonden dit jaar nog niet tegenover elkaar. In de andere halve finale neemt Kuznetsova (WTA 9) het op tegen Cibulkova (WTA 8). Maar het duel tussen Kerber en Radwanska mag je gerust de finale avant la lettre noemen. Kan Kerber haar geweldige jaar 2016 in schoonheid afsluiten?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws