De weg naar de Masters ligt open voor David Goffin, een unicum in de maak?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
De weg naar de Masters ligt open voor David Goffin, een unicum in de maak?

David Goffin is nog steeds op koers om zich te kwalificeren voor de prestigieuze Masters. Deze week kan onze landgenoot een grote stap zetten richting deelname.

Na zijn toch wat teleurstellende prestatie op de European Open, Goffin strandde in de halve finale, gaat de Luikenaar in Basel op zoek naar eerherstel. Maar eerherstel is niet de enige factor waarmee Goffin wellicht in zijn hoofd zit. In de Zwitserse stad kan Goffin een grote stap zetten richting de Masters, het officieuze WK bij de mannen.

Tomas Berdych liet het alvast afweten in Wenen

De acht beste spelers doen mee aan dat toernooi, maar wellicht zal er enkel nog een strijd zijn om het achtste en laatste ticket. Tomas Berdych leek de grootste kandidaat om dat ticket te pakken, maar hij strandde op het ATP-toernooi in Wenen in de eerste ronde. Zo deed de Tsjech een ontzettend slechte zaak met het oog op de Masters.

Indien David Goffin ver doorstoot op het ATP-toernooi van Basel, kan hij over Berdych wippen als achtste beste speler van 2016. Om de druk nog wat meer te verhogen: Goffin kan de eerste Belgische speler worden die de Masters in het tennis bereikt. Bij de vrouwen gingen uiteraard Kim Clijsters en Justine Henin hem al voor.

Goffin stond nog nooit op de Masters

Daarna volgt enkel nog het ATP-toernooi in Parijs waar de tennissers nog punten kunnen verdienen. Indien Goffin op beide toernooien ver doorstoot, ligt de weg naar de Masters dus helemaal open. Dat 'WK voor de mannen' staat geprogrammeerd van 13 tot 20 november en vindt plaats in Londen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws