Els Callens is hoopvol voor de toekomst van het Belgische vrouwentennis: "Maar ze kunnen er niet meteen staan zoals Kim en Justine"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Els Callens is hoopvol voor de toekomst van het Belgische vrouwentennis: "Maar ze kunnen er niet meteen staan zoals Kim en Justine"

Els Callens was de voorbije week aan het werk als verantwoordelijke voor de 'player desk' op de European Open, het ATP-toernooi in Antwerpen. Maar wij polsten eens naar haar verwachtingen van het Belgische vrouwentennis in de nabije toekomst.

Met Yanina Wickmayer (WTA 52) en Kirsten Flipkens (WTA 62) staan er nog steeds twee Belgische vrouwen in de top-100 van de WTA-ranking. Wickmayer is er intussen 27, Flipkens wordt in januari 31. Wat mogen we nog van beide speelsters verwachten?

"Flipkens is een beetje aan het uitbollen, maar ze zal nog wel enkele mooie resultaten behalen. Kijk maar naar haar prachtzege tegen Venus op de Olympische Spelen. Van Wickmayer verwacht ik nog veel, ze is nog jonger dan Flipkens en we mogen haar zeker nog niet afschrijven", zegt Els Callens aan Tenniskrant.

Alison heeft al bewezen dat ze op een goede dag met de allerbesten meekan.

Jonge meisjes hebben tijd nodig

Alison Van Uytvanck verbaasde in 2015 vriend en vijand door de kwartfinales op Roland Garros te bereiken. "Maar ze heeft de voorbije jaren veel pech gehad met blessures", weet Callens. "Van Alison verwacht ik nog het meest. Ze is nog jong (22, red.) en heeft al bewezen dat ze op een goede dag met de allerbesten meekan."

"En dan zijn er nog de meisjes die volgend jaar moeten bevestigen. Elise Mertens zal er sowieso wel komen. We moeten die jonge meisjes gewoon de kans geven om te groeien", vindt Callens. "Ze kunnen er niet allemaal meteen staan zoals Kim en Justine. Dat waren absolute uitzonderingen. Het komt wel goed met het Belgische vrouwentennis", besluit de 46-jarige ex-tennisster.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws