Al bij al een geslaagde eerste editie van de European Open, maar Goffin zette de kers niet op de taart

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Al bij al een geslaagde eerste editie van de European Open, maar Goffin zette de kers niet op de taart

De eerste European Open zit er op en voor de organisatie was het alvast een geslaagde eerste editie. Hoewel de Belgische toeschouwers niet hun gedroomde finale met David Goffin kregen natuurlijk.

David Goffin (ATP 11) was als toenmalige nummer 12 van de wereld het eerste reekshoofd in Antwerpen. Goffin haalde de halve finale, maar dat was spijtig genoeg het eindstation voor de Luikenaar. Tegen Diego Schartzman liet onze landgenoot het afweten en hij verloor in drie sets.

Dat was toch wel een domper op de Antwerpse feestvreugde. Vooraf had men gehoopt dat Goffin hier zijn derde ATP-titel zou binnenhalen. Het zou voor de eerste edtie van de European Open de kers op de taart geweest zijn. En vooral voor alle aanwezige Belgische fans.

David Goffin kon de European Open niet naar zijn hand zetten

De fans, dat was toch een beetje het probleem waarmee de organisatie de eerste dagen kampte. Er kwamen tijdens de weekdagen slechts weinig supporters opdagen voor het enige ATP-toernooi van ons land. Feit is natuurlijk wel dat het de eerste editie was, hoewel je ook kan zeggen dat het zo nét meer fans zou opleveren.

Het ontbrak de affiche natuurlijk wel aan de echte grote namen. Goffin is een aantrekkelijke naam voor het publiek, maar een naam van het kaliber Nadal, Federer, Djokovic of Murray ontbreekt toch wel. Op naar 2017!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws