Ondanks kans op primeur voor Goffin: "Masters noch de top tien zijn een doel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ondanks kans op primeur voor Goffin: "Masters noch de top tien zijn een doel"

David Goffin kon zijn favorietenrol op de European Open niet waarmaken, maar is nog steeds kanshebber om mee te doen aan de prestigieuze Masters. Coach Thierry Van Cleemput sprak zich uit over zijn poulain.

Goffin kwam op weg naar de finale de Argentijn Diego Schwartzman tegen. "En toch had David nog kunnen doorgaan naar de finale, hè", opent Van Cleemput. "Schwartzman speelde uitstekend en David had hier toch een redelijk zware loting. Niet op papier, maar het waren tegenstanders die in vorm waren."

Masters

Onze Belgische nummer één heeft nog altijd een kans om zich te plaatsen voor de Masters. Maar Goffin liet in Antwerpen dus kostbare punten liggen. "David is verplicht van alle ATP 1000-toernooien te spelen en vier ATP 500-toernooien", laat zijn coach weten bij HLN.

"Hij deed al mee in Rotterdam, Halle en Tokio en gaat nu naar Basel om Paris Bercy voor te bereiden. We gaan proberen te recupereren. De top tien noch de Masters zijn een doel. Maar als hij toch gekwalificeerd raakt, dan gaan we, zelfs als reserve. Zoiets weiger je niet", besluit Van Cleemput.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws