David Goffin heeft geen spijt: "Ik heb alles gegeven en kwam net iets tekort"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
David Goffin heeft geen spijt: "Ik heb alles gegeven en kwam net iets tekort"

David Goffin kon zijn favorietenrol op de eerste editie van de European Open niet waarmaken. Onze Belgische nummer één en het eerste reekshoofd werd in de halve finale gestopt door Diego Schwartzman.

De laatste weken waren erg druk voor David Goffin en dat brak hem misschien zuur op. "Ik kwam op het einde één procent energie tekort", opent David Goffin. "Je hebt de reizen, de jetlag en het aantal matchen, dat is waar. Maar dat is op zich niet zo erg, dat is gewoon vermoeidheid. Ik wist op voorhand dat het toernooi niet ideaal viel."

"Alles gegeven"

"Maar ik heb geen spijt van het programma dat we hebben opgesteld en ik heb geen spijt van mijn nederlaag vandaag. Ik heb alles gegeven en kwam net iets tekort", klinkt het in HLN. En toch had Goffin kansen om de wedstrijd af te maken tegen Schwartzman. Maar dat liet de nummer 12 van de wereld na.

"Het was zwaar. Telkens weer die energie opbrengen om terug te keren. Ik zat echt door mijn reserves en dat heb ik op het einde betaald gekregen bij die twee matchballen. Ik miste wat luciditeit. Daarna speelde hij goed en was bij mij het vat een beetje af", besluit Goffin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws