Kerber of een outsider: Wie kroont zich deze week tot winnares van de Masters?

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Kerber of een outsider: Wie kroont zich deze week tot winnares van de Masters?
Foto: © photonews

Deze week vechten de acht beste tennisvrouwen op de WTA Masters in Singapore uit wie zich een jaar lang officieus de beste tennisster ter wereld mag noemen. Serena Williams is de opvallendste afwezige, Angelique Kerber de topfavoriete.

Angelique Kerber nam na de US Open de fakkel als nummer één van de wereld na 186 weken over van Serena Williams. De Amerikaanse kwam nadien niet meer in actie omwille van een blessure. De 28-jarige Kerber stond dit seizoen in drie van de vier Grand Slam finales en zegevierde op de Australian Open en de US Open.

De Duitse is dan ook de topfavoriete om voor het eerst in haar carrière de Masters te winnen. Agnieszka Radwanska zal haar grootste concurrente worden. De Poolse staat 3de op de WTA-ranking en klopte vorig jaar Petra Kvitova in de finale van de Masters. Radwanska liet het dit seizoen wel afweten op de Grand Slams. Haar halve finale op de Australian Open werd tenietgedaan door drie opeenvolgende uitschakelingen in de vierde ronde: zowel in Parijs, Londen als New York geraakte ze niet tot in de kwartfinale.

De outsiders

Simona Halep (WTA 4) is het volgende reekshoofd dat hoopt op de eindzege in Singapore. De Roemeense haalde op de laatste twee Grand Slams (Wimbledon en US Open) de halve finale, maar de laatste weken is ze wat op de sukkel. Dan is Karolina Pliskova een grotere titelkandidaat. De Tsjechische is aan een geweldig jaar bezig en steeg van plaats 11 naar plaats 5 op de WTA-ranking.

In september verloor ze na een spannende driesetter de finale van de US Open van Angelique Kerber, maar Pliskova had op Flushing Meadows wel al beide Williams-zussen uitgeschakeld. Kan ze stunten in Singapore? De vier andere deelneemsters zijn al lang blij dat ze er bij mogen zijn.

Garbine Muguruza won dit jaar Roland Garros, maar is sindsdien op de sukkel. De 21-jarige Madison Keys is er voor het eerst bij op de Masters, de Slovaakse Dominica Cibulkova en de Russische veterane Svetlana Kuznetsova konden zich pas de voorbije week plaatsen voor de WTA Finals. Kuznetsova geraakt als sinds 2009 niet meer voorbij de kwartfinale op een Grand Slam, Cibulkova geraakte nog maar twee keer in haar hele carrière bij de laatste vier op een groot toernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws