Gasquet wint European Open in Antwerpen: "Ik had een geweldige week en hoop dat het toernooi nog vele jaren georganiseerd zal worden"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Gasquet wint European Open in Antwerpen: "Ik had een geweldige week en hoop dat het toernooi nog vele jaren georganiseerd zal worden"
Foto: © photonews

Richard Gasquet heeft de eerste editie van de European Open op zijn palmares gezet. De Fransman was uiteraard tevreden met zijn prestaties van de voorbije week.

In de eerste set had Gasquet het in de finale niet onder de markt met de Argentijn Diego Schwartzman. De Fransman kwam een break voor, maar verzuimde het om bij 5-4 in zijn voordeel uit te serveren. Schwartzman dwong een tiebreak af, maar kwam al snel een mini-break achter. Dit keer liet Gasquet zich de kans niet ontglippen: 7-4.

Set twee verliep pakken minder spannend dan de eerste. Het geloof bij Schwartzman was weg en Gasquet stond de Argentijn niet meer dan één spelletje toe: 6-1. "Ik vond het een geweldige week en hoop dat het toernooi nog vele jaren georganiseerd zal worden", zei een dolgelukkige Gasquet nadat hij de trofee overhandigd had gekregen uit handen van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever.

"Ook ik heb mooie momenten beleefd hier in Antwerpen en ben erg tevreden over mijn toernooi", besloot Schwartzman op zijn beurt. De Argentijn stuntte in de halve finale door eerste reekshoofd en publiekslieveling David Goffin uit te schakelen in drie sets.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws