Geen droomfinale op European Open: bleke Goffin gaat pijnlijk onderuit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Geen droomfinale op European Open: bleke Goffin gaat pijnlijk onderuit

De European Open in Antwerpen heeft niet de droomfinale gekregen waar het op gehoopt had. Een wisselvallige David Goffin ging in zijn halve finale onderuit tegen Diego Schwartzman.

Geen David Goffin dus in de finale van de European Open. Maar onze landgenoot was er nochtans dichtbij. In de derde set kreeg Goffin twee matchpunten, maar die kon hij niet verzilveren. Later kreeg Goffin het deksel op de neus en verloor hij de beslissende set met 7-5.

Wisselvallige Goffin

Goffin begon wisselvallig aan de wedstrijd en kon in de eerste set geen afstand nemen. Beide spelers braken elkaar enkele keren, maar Goffin trok aan het kortste eind: 7-5 voor de Argentijn. In set twee een ander verhaal. De Luikenaar schakelde een tandje hoger en liet bij momenten enkele knappe staaltjes tennis zien.

Goffin pakte de tweede set dan ook met logische 6-2 cijfers. Maar in de derde set vergat Goffin het af te maken. Schwartzman verzilverde drie matchpunten en het was raak voor de Argentijn. In de finale neemt hij het op tegen de Fransman Richard Gasquet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws