Els Callens over de eerste editie van de European Open: "Mooie affiche, maar prijzengeld bepaalt sterkte van het deelnemersveld"

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Els Callens over de eerste editie van de European Open: "Mooie affiche, maar prijzengeld bepaalt sterkte van het deelnemersveld"
Foto: © photonews

Voor het eerst in 18 jaar stond er deze week opnieuw een ATP-toernooi in Antwerpen op het programma. Wat betekent de 'European Open' voor het Belgische tennis en kan het wedijveren met de Diamond Games bij de vrouwen?

Els Callens kent de tenniswereld door en door. De ex-tennisster heeft tegenwoordig een tennisschool in Wommelgem, maar is ook actief in de organisatie van de gloednieuwe European Open. Zij kan dus perfect inschatten wat het toernooi betekent voor het Belgische tennis.

"Een toernooi staat of valt met het prijzengeld en dus ook sponsors", vertelt Callens aan Tenniskrant. "Met Goffin en Gasquet heeft de European Open enkele grote namen kunnen strikken, we mogen dus zeker van een mooie affiche spreken", vindt de de bronzen medaillewinnares van de Olympische Spelen in Sydney 2000.

Als Clijsters op de affiche stond, wist je dat de tribunes vol zouden zitten.

Vergelijking met Diamond Games

"Het is natuurlijk nog maar de eerste editie en je bent als organisatie ook afhankelijk van de ATP-kalender", zegt Callens. Het ATP-toernooi van Rotterdam heeft voor volgend jaar toppers als Wawrinka en Nadal kunnen strikken. Waarom lukt dat in Antwerpen niet? "Zoals ik al zei: prijzengeld en de plaatsing op de kalender spelen een grote rol."

"Als de spelers die er dit jaar bij waren tegen hun collega's positieve dingen over het toernooi zeggen, kunnen we volgend jaar misschien een straffere affiche presenteren. Mond-tot-mondreclame is heel belangrijk in dit milieu", weet Callens.

De vergelijking met de Diamond Games gaat niet op volgens de voormalige tennisster. "Toen had België vrouwelijke toppers als Clijsters en Henin en de de 'waarde' van het diamanten racket mag ook niet onderschat worden. Hoe dan ook: als Clijsters op de affiche stond, wist je dat de tribunes vol zouden zitten. Dat heb je bij de Belgische mannen iets minder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws