David Goffin: "Copil speelde goed, maar ik hielp hem ook"

Sander De Graeve Florian Holsbeek
Sander De Graeve en Florian Holsbeek vanuit Antwerpen
| 0 reacties
David Goffin: "Copil speelde goed, maar ik hielp hem ook"

Niet zonder slag of stoot won David Goffin gisteravond van de Roemeense kwalificatiespeler Marius Copil. Die had eerder Steve Darcis al naar huis gestuurd.

Ook Goffin verloor de eerste set tegen de stevige Roemeen. Er gaapt overigens een gat van 186 plaatsen tussen hem en zijn tegenstander op de wereldranglijst. "Hij heeft goed gespeeld", gaf Goffin aan. "Maar ik heb hem ook goed geholpen."

"Ik was niet geconcentreerd in de eerste set en had het moeilijk om mijn spel te vinden. Ook zijn service was heel sterk." Na de eerste zet, en een 1-0 achterstand in de tweede, draaide Goffin de knop om en won hij negen spelletjes op een rij.

Slecht geslapen

"Dat valt me ook niet vaak voor. Toen kwam ik ook mentaal in de wedstrijd, ik corrigeerde mijn returns op zijn opslagen en ging meer bewegen. Hij probeerde ondertussen zijn spel te forceren door service-volley te gaan spelen. Deze zege deed deugd, zoals elke overwinning."

Maar waarom loopt het zo moeizaam voor Goffin in Antwerpen? Ook tegen Mayer had hij meer last dan nodig was. "Ik speelde laat op donderdag, heb ook laat gegeten en bovendien slecht geslapen", sloot hij af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws