2016: Het jaar Kerber

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
2016: Het jaar Kerber
Foto: © photonews

Zoals men in de tijdsberekening een voor en een na Christus heeft, kan je in het tennis hetzelfde doen met Serena Williams. Angelique Kerber doorbrak de hegemonie dit jaar met een hoop knalprestaties.

Williams was er al voor en tijdens de heerschappij van Clijsters en Hénin, maar ze overleefde ook de twee Belgen. Met Angelique Kerber wordt het wellicht een ander paar mouwen. We blikken even terug op haar fantastisch 2016.

Duitse heldin

De 28-jarige Kerber maakte al een gestage progressie sinds 2011, het jaar van dé doorbraak. In 2016 kwam ze eindelijk helemaal aan de top door op de Australian Open haar eerste GrandSlam-zege van haar carrière te pakken.

Ze versloeg er Serena Williams en werd zo de eerste Duitse die een GrandSlam wist te winnen sinds Steffi Graf in 1999. Maar liefst zeventien jaar moesten de Duitsers dus wachten op de opvolging van één van de grootste tennisters ooit.

De Duitse commentatoren reageerden dan ook navenant. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Van drie naar twee naar één

Met de zege in Melbourne haalde ze de tweede plaats op de Wereldranglijst binnen. Toen was het haar hoogste notering ooit. Ze zal haar topjaar 2016 uiteindelijk afsluiten als nummer één van de wereld.

Olympische ontgoocheling

Als er één tornooi was dat haar seizoen nóg mooier had kunnen maken, was het de Olympische Spelen. In Rio haalde ze dan wel de finale, maar de verrassende Monica Puig was daarin te sterk. Een gemiste kans voor Kerber én Duitsland.

Geen record Serena, wél Kerber

Op de US Open kon Serena Williams nogmaals enkele records breken, maar in de halve finale moest ze eraan geloven tegen Karolina Pliskova. Die Pliskova was in de grote finale dan weer geen partij voor een ontketende Kerber, die haar 2016 niet mooier kon afsluiten dan met een zege in de laatste GrandSlam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws