Goffin tevreden met felbevochten zege: "Op de belangrijke momenten stond ik er"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Goffin tevreden met felbevochten zege: "Op de belangrijke momenten stond ik er"

David Goffin zette de Duitser Florian Mayer in de tweede ronde opzij en won in twee sets. Goffin had het zeker in de eerste set niet gemakkelijk, maar was opgelucht met zijn zege op de European Open.

In de eerste set moest Goffin toch een versnelling hoger schakelen tegen de Duitser. "Florian is nog maar net terug uit een blessure. Ik wist dat hij gevaarlijk kon zijn", opent Goffin. "Ik heb moeten vechten, maar ik ben uiteindelijk wel tevreden over mijn wedstrijd. Op de belangrijke momenten stond ik er."

"Ik had niet echt druk voor deze eerste match, ook al was het heel speciaal voor me", bekent onze landgenoot, die toch ook nog wat last had van een jetlag. "Ik kom terug van Shanghai, dus ik vreesde wat voor de jetlag. Bovendien moest ik 's avonds spelen en dat is toch moeilijker te verteren."

Florian Mayer bood vooral in de eerste set weerwerk

In de kwartfinale komt Goffin uit tegen Marius Copil. "Ik was wat moe, maar dat zal de volgende dagen zeker beter gaan. Copil? Ik heb het einde van zijn match tegen Steve (Darcis) gezien. Het is een goede speler met een sterke service en harde slagen. Ik zal heel beweeglijk moeten spelen", besluit Goffin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws