Nadal opent indrukwekkende tennisacademie met 26(!) tennisvelden: "Hier ligt mijn toekomst"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Nadal opent indrukwekkende tennisacademie met 26(!) tennisvelden: "Hier ligt mijn toekomst"

Rafael Nadal heeft vandaag in Mallorca de Rafa Nadal Academy officieel geopend. Het wordt een centrum waarbij jongeren tennis op topniveau met hun studies kunnen combineren. Roger Federer was een opmerkelijke gast bij de opening.

26 in- en outdoor tennisvelden, een fitnesscentrum, twee zwembaden... En dat is niet alles op de academie. "Hier ligt mijn toekomst", opent Rafael Nadal bij de ATP. "Ik zie mezelf niet ergens anders wonen dan in Mallorca. Deze sport is mijn passie en een tennisacademie op poten zetten is heel belangrijk. Ik ben er zeker van dat dit een centrum is dat kinderen nodig hebben."

En er wordt ook vol ingezet op de studies van de kinderen. "Er is een internationale school, zo kunnen ze hun studies met tennis combineren. Het team van coaches hier heeft heel wat ervaring in onze professionele sport. Ik wil een tenniscentrum maken voor iedereen op de wereld", besluit Nadal.

Ik zie het DNA van Rafa overal aanwezig

Met Roger Federer was er hoog bezoek op de opening van zijn tennisschool. "Ik weet niet hoeveel spelers van Rafa's kaliber een tennisacademie hebben", zegt de Zwitser. "Maar ik zie overal zijn DNA hier aanwezig. Dit is een speciale plek. Rafa zal zijn ervaringen aan anderen kunnen doorgeven. Ik ben blij dat ik hier mocht zijn", besluit Federer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws