Els Callens lyrisch over David Goffin: "Nu al de beste Belgische tennisser ooit"

Koen Frans
Koen Frans
| 2 reacties
Els Callens lyrisch over David Goffin: "Nu al de beste Belgische tennisser ooit"

Vandaag komt David Goffin in actie op de European Open in Antwerpen. Els Callens hoopt dat de beste Belg ooit zal zegevieren op het nieuwe Belgische ATP-toernooi.

Els Callens heeft een tennisacademie in Wommelgem, maar de voormalige tennisster kreeg ook een belangrijke functie op de European Open. Callens bemant de zogenaamde 'players desk' en helpt de spelers op het toernooi met uiteenlopende problemen en vragen. Over David Goffin is ze vol lof. "Ik denk dat hij dit jaar de stap richting absolute top heeft gezet", zegt Callens aan Tenniskrant.

Xavier Malisse haalde ooit een halve finale op Wimbledon, maar bereikte nooit de top-10. Goffin (ATP-12) komt daar nu wel héél dicht bij. "Voor mij is David nu al de beste Belgische speler ooit. Hij speelt toch nog een niveau hoger dan Xavier. De Masters lonken en het is een kwestie van tijd voor hij in de top-10 staat", weet Callens.

De Masters lonken en het is een kwestie van tijd voor hij in de top-10 staat.

Geen 'domme' wedstrijden verloren

Op de European Open is Goffin eerste reekshoofd en topfavoriet, maar tegen andere top-20 spelers had hij het dit jaar nog knap lastig. Dat beseft ook Callens: "We hopen natuurlijk dat hij het toernooi in Antwerpen zal winnen. Tegen de absolute toppers zoals Murray en Djokovic heeft hij het moeilijk, maar eigenlijk heeft Goffin dit jaar geen 'domme' wedstrijden verloren. Op die 1ste ronde in Rio na dan toch."

"Goffin speelde een constant seizoen en kan zich weinig verwijten. Hij is nog altijd erg jong en heeft dus nog progressiemarge. Als hij hard blijft werken en trainen, komt die eerste overwinning tegen zo'n absolute topper er heus wel. Voor het vertrouwen van David zou het alvast geweldig zijn", besluit Callens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws