Joris De Loore neemt het op tegen een aanstormend Amerikaans tennistalent: een portret van Taylor Fritz

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Joris De Loore neemt het op tegen een aanstormend Amerikaans tennistalent: een portret van Taylor Fritz

Joris De Loore komt vandaag in actie op de European Open in de Antwerpse Lotto Arena. Onze jonge landgenoot staat het voor het eerst op de hoofdtabel van een ATP-toernooi. Zijn tegenstander is een groot talent: Taylor Fritz uit de USA.

Taylor Fritz is de rijzende ster van het Amerikaanse tennis. Met zijn 1m93 is Fritz een flink uit de kluiten gewassen 18-jarige 'jongeman'. Hij staat momenteel al 70ste op de ATP-ranking, ruim 100 plaatsen boven de 23-jarige Joris De Loore. Het valt maar te bekijken of onze landgenoot een kans maakt tegen Fritz.

Twee jaar geleden was de Amerikaanse tiener nog finalist op de Astrid Bowl in Charleroi. Samen met Tiafie, Donaldson en Opelka vormt hij de toekomst van het Amerikaanse proftennis. Sinds het tijdperk Sampras-Agassi kon enkel Andy Roddick wedijveren met de allerbesten bij de mannen. Van de nieuwe jonge generatie Amerikanen wordt dan ook veel verwacht.

In februari haalde Taylor Fritz de finale van het ATP-toernooi in Memphis. Hij verloor van de Japanner Kei Nishikori (ATP-7), maar werd zo wel de eerste voormalige nummer één bij de junioren die een ATP-finale haalde sinds Michael Chang. Op zijn 18de haalt hij dus al een indrukwekkend niveau, maar het is nog koffiedik kijken of hij de grote verwachtigen zal kunnen inlossen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws