Goffin eerste reekshoofd in Antwerpen na sterk 2016: "Beste seizoen uit mijn carrière"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Goffin eerste reekshoofd in Antwerpen na sterk 2016: "Beste seizoen uit mijn carrière"

David Goffin is deze week het eerste reekshoofd op de European Open in Antwerpen. De beste Belgische tennisser van dit moment kwam nog eens terug op zijn mooie jaar 2016.

Goffin staat momenteel 12e op de ATP-ranking. Is hij daar veel mee bezig? "Ik zie mijn ranking natuurlijk ook, hè", opent Goffin. "Maar ik probeer er toch niet al te veel aandacht aan te schenken. Ik tracht enkel dezelfde mentale ingesteldheid aan te houden en zo veel mogelijk matchen te winnen."

Onze landgenoot wil dus niet te veel focussen op een klassement. "Vooruitkijken of een bepaald klassement vooropstellen, heeft nooit gewerkt bij mij, dus we zullen wel zien. Ik kan alleen maar zeggen dat ik aan het beste seizoen van mijn carrière bezig ben."

Masters

"Als men me in het begin van het jaar had gezegd dat ik op drie weken van het einde nog zou strijden voor een plaats op de Masters, had ik daar zeker voor getekend. Al de toernooien die nog komen zijn bonus, en als ik daar nog een vierde week aan kan toevoegen, dan zou dat super zijn", besluit Goffin in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws