VIDEO: Wangedrag op tenniscourt kost jonge Australiër drie maanden schorsing van de ATP

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
VIDEO: Wangedrag op tenniscourt kost jonge Australiër drie maanden schorsing van de ATP
Foto: © photonews

De ATP heeft Nick Kyrgios een zware straf opgelegd voor zijn wangedrag van vorige week op het Masterstoernooi in Shanghai. Hij wordt tot januari 2017 geschorst.

De schorsing wordt teruggebracht tot drie weken als Kyrgios zich laat behandelen door een door de ATP goedgekeurde sportpsycholoog. Naast de schorsing krijgt Kyrgios een boete van 23.000 euro. De 21-jarige Australiër mag in principe tussen 17 oktober en 15 januari geen toernooien spelen. Als hij psychische hulp zoekt geldt de schorsing tot 7 november.

'Fysiek en mentaal op'

Het nummer twaalf van de wereldranglijst liep vorige week in zijn partij tegen Mischa Zverev nog voor die kon retourneren al weg tijdens een punt in de eerste set, maakte ruzie met een fan op de tribune en zei tegen de umpire dat hij zo snel mogelijk naar huis wilde.

Na de verloren wedstrijd ging hij met een striemend fluitconcert van de baan. Kyrgios verklaarde dat zijn gedrag te wijten was aan vermoeidheid. "Fysiek en mentaal was ik op, maar dat is geen excuus. Ik bied mijn excuses aan", liet hij maandag in een reactie weten. Kyrgios klopte vorige week nog David Goffin in de finale van het ATP-toernooi in Tokio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws