Duidelijke boodschap van Serena Williams: "Ik zal niet langer zwijgen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Duidelijke boodschap van Serena Williams: "Ik zal niet langer zwijgen"
Foto: © photonews

Serena Williams heeft voor het eerst gereageerd op het geweld dat er nog steeds is tegen zwarten in de Verenigde Staten. De voormalige nummer één zal niet langer zwijgen.

"Ik heb vandaag aan mijn neefje gevraagd om ergens naartoe te rijden", doet Williams haar verhaal. "In de verte zag ik een politieman aan de kant van de weg staan. Ik controleerde of mijn neeje zich aan de toegelaten snelheid hield. Dan moest ik denken aan de video van de vrouw wiens man in de auto door een agent werd neergeschoten."

Onschuldig

"Dit spookte plots door mijn hoofd in enkele seconden tijd. Ik had er al spijt van dat ik zelf niet reed", aldus de voormalige nummer één op Facebook. "Ik zou mezelf nooit vergeven moest mijn neefje dat overkomen. Hij is zo onschuldig, net als vele anderen. Niet iedereen is slecht, maar sommige enkelingen beïnvloeden het leven van miljoenen anderen."

"Waarom moet ik hier in 2016 nog aan denken? Ik weet wel dat we moeten blijven strijden, want er is nog een lange weg te gaan. Zoals Martin Luther King ooit zei: 'Er komt een tijd dat zwijgen verraad is.' Ik zal niet langer zwijgen", verduidelijkte Williams nog eens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws