Goffin knokt zich naar laatste vier in Metz: "Geen gemakkelijke match"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Goffin knokt zich naar laatste vier in Metz: "Geen gemakkelijke match"

David Goffin heeft zich in Metz tot in de halve finale geknokt. Onze 25-jarige landgenoot klopte in zijn kwartfinale de thuisspeler Nicolas Mahut na een driesetter van ruim twee uur.

David Goffin (ATP-14) wil voor de tweede keer het Moselle Open in Metz op zijn naam schrijven. Goffin moest in zijn kwartfinale tegen Nicolas Mahut (ATP-40) wel enorm diep gaan. Pas na ruim twee uur tennis kon de 25-jarige Goffin het laken met 6-3, 6-7 (6/8) en 6-4 naar zich toe trekken. Onze landgenoot reageerde opgelucht.

"Nicolas speelde ervoor vanaf het eerste tot het laatste punt. Dus een gemakkelijke match was het niet", vertelde Goffin, het tweede reekshoofd, na afloop. "Ik speelde in de hele wedstrijd maar een slecht game maar dat heb ik wel duur betaald. In de derde set vond ik opnieuw mijn ritme. Het voelde goed om de zaken weer onder controle te hebben en de wedstrijd op een goeie manier te beëindigen."

Zaterdagnamiddag speelt Goffin in de halve finale andermaal tegen een Fransman: Lucas Pouille (ATP 18). David Goffin won het toernooi van Metz in 2014. Vorig jaar ging de titel naar de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws