Belgen treffen Duitsland in eerste ronde van de Davis Cup

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Belgen treffen Duitsland in eerste ronde van de Davis Cup

De Belgische Davis Cup-ploeg neemt het in de eerste ronde van de Wereldgroep op tegen Duitsland. Dat werd vandaag geloot in Londen.

België is de nummer zeven op de ITF-landenranking. Ze moeten begin februari naar Duitsland (ITF 14). De Duitsers kregen dus het thuisvoordeel, waar en op welke ondergrond het duel precies gespeeld wordt is nog niet bekend.

Onze landgenoten verzekerden zich vorig weekend van het behoud in de Wereldgroep van de Davis Cup door in Oostende met duidelijke 4-0 cijfers de maat te nemen van Brazilië. De selectie van kapitein Johan Van Herck, in 2015 verliezend finalist in de Davis Cup, was reekshoofd bij de loting en werd daarbij aan Duitsland gekoppeld.

Kohlschreiber bekendste naam

Duitsland klopte vorig weekend in de barrages Polen met 3-2. De hoogst geklasseerde Duitsers op de ATP-ranking zijn Alexander Zverev (ATP 27) en Philipp Kohlschreiber (ATP 30), tegen Polen namen Jan-Lennard Struff (ATP 87) en Florian Mayer (ATP 60) de enkelwedstrijden echter voor hun rekening.

De wedstrijden in de eerste ronde van de Wereldgroep 2017 worden van 3 tot en met 5 februari gespeeld. Bij winst tegen Duitsland speelt België in de kwartfinales (7-9 april) op Argentinië of Italië, bij verlies wacht een nieuw barrageduel (15-17 september).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws