Goffin is al zes weken van huis weg, maar wil iets moois neerzetten op US Open

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Goffin is al zes weken van huis weg, maar wil iets moois neerzetten op US Open
Foto: © photonews

David Goffin opent de US Open in de eerste ronde met een duel tegen thuisspeler Jared Donaldson. De Luikenaar is er - na enkele zware weken - klaar voor om nog eens alles te geven.

Het zijn enkele lastige weken geweest voor Goffin. Eerst waren er de Spelen, daarna volgde de Amerikaanse tournee. Mét als kers op de taart, de US Open. "Ik ben op 20 juli vertrokken naar het toernooi van Toronto", aldus de tennisser in HLN. "Het is lang, maar dat wisten we op voorhand. Ik hoop hier nog meer dan een week te blijven."

David Goffin

Mats Wilander sprakt onlangs nog vol lof over Goffin. De ex-topper zei dat Goffin slechts één topmatch moest winnen om de weg naar de top tien open te breken. "Ik heb nog steeds de indruk dat ik nog steeds vooruitgang boek en stappen zet. Zo constant zijn, dat wil ik graag behouden."

Bovendien zei Wilander dat de US Open nog ideaal is voor Goffin, omdat hij fysiek heel sterk is. "In theorie heeft hij een punt, maar er is ook nog de mentale vermoeidheid. Maar er is op het einde van het jaar wel altijd wat meer te rapen. Er zijn meer verrassingen. Ik hoop ook op de US Open constant te blijven", besluit Goffin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws