Zes Belgen op de US Open, één grote hoop. "Verwacht Goffin vlot in de kwartfinale"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Zes Belgen op de US Open, één grote hoop. "Verwacht Goffin vlot in de kwartfinale"

Met de US Open staat in New York de laatste Grandslam van het seizoen op het programma. Met zes Belgen op de hoofdtabel mogen we uitkijken naar een mooi tornooi. David Goffin wordt wellicht de grootste kanshebber.

"David is aan een heel sterk seizoen bezig", aldus Els Callens aan Tenniskrant.be. "Van hem mogen we een heel goed resultaat verwachten. Ik zie hem het zeker tot in de kwartfinale schoppen", aldus de Antwerpse ex-tennisster.

Tegen Karlovic moet Goffin vooral gefocust blijven

Om daar te geraken moet hij wellicht voorbij Ivo Karlovic, een echt opslagkanon. "Tegen Karlovic moet hij gefocust blijven en op niveau presteren. Als Karlovic goed serveert, mag je echt geen fouten maken."

"In Wimbledon ging hij eruit tegen een gelijkaardige speler, Raonic heeft ook veel aan zijn goeie service. Het was heel jammer, Goffin stond twee sets voor, maar toch ging hij er daar uit." Ook tegen Bellucci op de Olympische Spelen was er een teleurstelling.

Olympische teleurstelling

"Iedereen dacht dat hij zou winnen van Bellucci", aldus Callens die zelf in 2000 een bronzen medaille won in het dubbelspel. "Het is iets unieks. Een Grand Slam winnen is heel speciaal, maar om zoiets voor je land te kunnen doen, is nog iets anders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws